В рубриката Художник в сянка“ ще ви представяме български артисти,

...
 В рубриката Художник в сянка“ ще ви представяме български артисти,
Коментари Харесай

ХУДОЖНИК В СЯНКА – МАРГАРИТА МАЛОВСКА

 В рубриката „ Художник в сянка “ ще ви представяме български актьори, които не са добили необятна известност. Те са хора, които обожават това, което вършат и му се любуват. Те избират да има дребна публика, само че да е стойностна. Художниците в сянка не са онобено известни, нормално не живеят в София, само че са не по-малко надарени. Запознайте се с насладите и неволите на българите, които са се отдали на изкуството. Първата обява от рубриката ни  беше отдадена на хидожничката Велина Даскалова
Този път ще ви представим Маргарита Маловска. Тя е на 53 години и от 20 година живее в с. Долни   Пасарел „ поради красивата природа “, както тя сама споделя за sofiapress.

При нея изкуството е нужда. Жизненоважна част от нейния живот. Тя не е приключила художествена гимназия, нито в миналото е учила изкуство. Има обучение за химик.

Не се стреми към популярност. Обича спокойствието и природата. Поради тази причина е избрала да живее надалеч от огромния град. Маргарита не прави огромни изложения. Дори не желае да демонстрира огромна част от сбирката картини, които е нарисувала. Спокойствието и природата са нейното ентусиазъм, по тази причина е избрала да има лично студио, в което да рисува. Пригодила е гараж, с цел да има повече пространтво за творене. Не продава своите картини. Подарява ги най-много на своите другари.

Прочетете целия материал на: Sofiapress.com

Виж всички публикации от Мария Атанасова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР